Aanleg van een groendak met Vivamix

De opbouw van een groendak bestaat uit verschillende lagen. Op het dak leggen we eerst een wortelvaste folie en een synthetisch vlies om de dakbedekking te beschermen. We plaatsen een noppenbaan met filtervlies om een drainage systeem te creëren. Dit zorgt niet alleen voor de afvoer van water, maar filtert het ook voor een gezonde groei. Vervolgens leggen we een laag groendaksubstraat: CREAroof voor extensieve groendaken of CREAroof intens voor intensieve groendaken. Leg, afhankelijk van het type groendak, minstens 15 tot 20 cm dik. Deze substraatlaag biedt voeding en ondersteuning aan je groen.

En dan is het tijd voor de afwerkingslaag! Op een extensief groendak zaai je sedumstekken voor een prachtig, onderhoudsarm groen tapijt. Voor een intensief groendak kun je kiezen voor diverse andere beplantingen.

Vlotte aanleg met instant resultaat? Gebruik onze Groendaktegels!

Het aanbrengen van een Groendak is eenvoudig, met tegels die per stuk tussen 8 en 12,5 kg wegen (30-55 kg per m²), waardoor het geschikt is voor bijna elk bestaand dak.

Anders dan ter plaatse aangebrachte begroeiing, kunnen groendaktegels het hele jaar door worden geïnstalleerd, zonder rekening te houden met seizoensgebonden beperkingen. Indien nodig kunnen de sedumtegels gemakkelijk worden verwijderd, bijvoorbeeld voor waterinfiltratie of dakwerkzaamheden.

Ontvang je graag een offerte op maat voor alle benodigdheden voor je groendak? Contacteer onze klantendienst per mail, vul het formulier in of bel ons op het nummer +32 9 326 34 90. Onze medewerkers bezorgen je een offerte binnen de 24u (werkdagen)!