De Witte maakt het verschil in Damme met bij-vriendelijke aanleg

De Witte is trots om betrokken te zijn bij het recent afgeronde project in Damme, waar onze producten hebben bijgedragen aan de realisatie van een bij-vriendelijk verkeerseiland. Het project, uitgevoerd op de kruising van de Weststraat en de Sareptastraat in Moerkerke, sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsinitiatieven van de stad en het grotere plan van de West-Vlaamse Kruisbestuivers, een samenwerkingsverband van 17 gemeentes die de biodiversiteit in de regio bevorderen.

Producten op maat van duurzame projecten

 

Voor de aanleg van dit verkeerseiland leverde De Witte het crearoof daktuinsubstraat van Vivamix en de hoogwaardige sedummixmatten. Deze materialen zijn specifiek gekozen voor hun waterdoorlatendheid, duurzaamheid en lage onderhoudsbehoefte, ideaal voor projecten die een bijdrage willen leveren aan biodiversiteit zonder in te boeten op esthetiek of functionaliteit.

Het oude asfalt werd verwijderd, waarna de producten van De Witte zorgden voor een nieuwe invulling: een 13 cm dikke laag crearoof daktuinsubstraat in combinatie met sedummixmatten. Deze vegetatie zorgt niet alleen voor een groenere en aantrekkelijkere uitstraling, maar ook voor een groter foerageergebied voor wilde en honingbijen.

Samen werken aan een groenere toekomst

Dit project in Damme werd een succes dankzij onze gedeelde missie: een groenere planeet met aandacht voor biodiversiteit en waterdoorlatendheid. Stad Damme wilde het verkeerseiland op een innovatieve, ecologische manier aanleggen. Met de producten van De Witte, die perfect bij dit idee passen, was de uitvoering eenvoudig. Het resultaat is een project waar alle betrokkenen trots op zijn!

Waarom kiezen voor De Witte?

Als leverancier van hoogwaardige substraten en sedummatten voor daktuinen en groendaken, speelt De Witte een belangrijke rol in de uitvoering van projecten die zowel duurzaam als praktisch zijn. Onze producten worden vaak ingezet in groene infrastructurele projecten, waarbij kwaliteit, functionaliteit en ecologische meerwaarde centraal staan.

Dit project in Damme is een perfect voorbeeld van hoe onze oplossingen bijdragen aan de realisatie van klantprojecten met een blijvende impact. Wij zijn trots om met onze producten onderdeel te zijn van initiatieven die zowel het milieu als de gemeenschap ten goede komen.

Wil je meer weten over hoe onze producten kunnen bijdragen aan jouw groenprojecten?

Neem contact met ons op, en we bespreken graag de mogelijkheden!

Meer informatie over de West-Vlaamse Kruisbestuivers vind je hier, en lees meer over de bij-vriendelijke inspanningen van Damme hier.